<< SUPER ACTIE: Bestel nu met personalisatie en kies uit 9 geschenken!* >>
EuroGifts logo
EuroGifts
Hoogweg 38 - 8940 Wervik -
+32 56 31 39 91
info@eurogifts.be
WANNEER ZIJN RELATIEGESCHENKEN AFTREKBAAR?
 
Datum: 24/04/2019
Tijd: 22:30:34

You are here

Wanneer zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Pagina afdrukken

Wanneer zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Relatiegeschenken worden breed ingezet in de bedrijfswereld, en terecht. Met zulke geschenken toont u immers aan zakenrelaties dat u hun vertrouwen apprecieert, laat u zien aan uw personeel dat u hun inzet waardeert, of schenkt u klanten een kleine herinnering aan jullie samenwerking.

Wist u trouwens dat deze attenties helemaal niet duur hoeven te zijn? Wij leggen u graag uit welke relatiegeschenken aftrekbaar zijn, zodat u al voor weinig geld een groot gebaar kan tonen.

Aftrekbaarheid relatiegeschenken - rekenmachine en pen

De aftrekbaarheid van relatiegeschenken onder de loep

Om te weten welke relatiegeschenken aftrekbaar zijn, moeten we kijken naar de aard van het geschenk. In principe bedraagt de fiscale aftrekbaarheid van relatiegeschenken 50%, maar dit geldt voor relatiegeschenken in de “traditionele” zin van het woord (zoals een horloge of een fles wijn).

Gaat het daarentegen eerder om promotiemateriaal, dan zijn de regels anders. Onder de noemer “promotiemateriaal” vallen artikelen die opvallend én blijvend de naam van uw onderneming dragen. In dit geval zijn de relatiegeschenken 100% aftrekbaar.

Deze relatiegeschenken kan u fiscaal inbrengen

Relatiegeschenken met een opvallend logo of een opvallende merknaam worden dus eerder gezien als reclameartikel - en zijn zo dus volledig fiscaal aftrekbaar. Reden te meer om uw zakenrelaties, klanten of personeel in de watten te leggen! Op EuroGifts vindt u namelijk tal van leuke gadgets en andere producten, die bijna allemaal volledig gepersonaliseerd kunnen worden. Wij zetten alvast enkele ideeën voor u op een rijtje:

Leuke relatiegeschenken die ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn:

Meer weten over de fiscale aftrekbaarheid van relatiegeschenken?

Bekijk zeker ook onze informatiepagina met meer info rond de aftrekbaarheid van relatiegeschenken. U leest hier ook de regels omtrent de btw-aftrek van relatiegeschenken. Uiteraard kan u ons voor specifieke vragen ook altijd rechtstreeks contacteren!

Chat met ons

Geniet nu van een GRATIS geschenk bij een gepersonaliseerde bestelling

Andere nieuwsberichten - relatiegeschenken

Stressvrij werken dankzij deze personeelsgeschenken

Stress op de werkvloer komt steeds vaker voor. Kies daarom voor een van onze anti-stress personeelsgeschenken en draag bij aan een werkomgeving zonder stress.

Lees meer

Top 5 meest originele relatiegeschenken

Een van de basisdoelen in de marketing is om op te vallen tussen de concurrentie. Die ongeschreven regel trekt zich door tot in alle aspecten van uw business.

Een van die aspecten is uw branding, waarvan een relatiegeschenk een schoolvoorbeeld is. Om op te vallen in de zee van bedrijfsnamen en logo’s doet u er goed aan uit te pakken met originele relatiegeschenken.

Om u op weg te helpen lichten we 5 toppers van originele relatiegeschenken uit waarmee u een heel jaar door scoort bij uw relaties.

Lees meer

Ideeën voor secretaressedag: toon hen de waardering die ze verdienen

Vraag eender welke bedrijfsleider wie de ruggengraat van de onderneming is en u krijgt 9 op de 10 dit antwoord: de office assistant.

Dag in dag uit maken zij zich onmisbaar door de ideale omstandigheden te creëren waarin alles binnen het bedrijf gesmeerd loopt. Hun rol is geëvolueerd van assistent naar regisseur. Een rol waar ze vaak een Oscar voor verdienen.

Hoog tijd dus om uw office assistants, management assistants, secretaresses/secretarissen - of hoe u ze ook wil noemen - te laten voelen dat u hen apprecieert. Daarom hebben we hieronder een lijst gemaakt met cadeau-ideeën voor Secretaressedag.

Lees meer
Terug naar het overzicht
feedback