EuroGifts logo
EuroGifts
Hoogweg 38 - 8940 Wervik -
+32 56 31 39 91
info@eurogifts.be
WANNEER ZIJN RELATIEGESCHENKEN AFTREKBAAR?
 
Datum: 23/01/2019
Tijd: 23:58:38

You are here

Wanneer zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Pagina afdrukken

Wanneer zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Relatiegeschenken worden breed ingezet in de bedrijfswereld, en terecht. Met zulke geschenken toont u immers aan zakenrelaties dat u hun vertrouwen apprecieert, laat u zien aan uw personeel dat u hun inzet waardeert, of schenkt u klanten een kleine herinnering aan jullie samenwerking.

Wist u trouwens dat deze attenties helemaal niet duur hoeven te zijn? Wij leggen u graag uit welke relatiegeschenken aftrekbaar zijn, zodat u al voor weinig geld een groot gebaar kan tonen.

Aftrekbaarheid relatiegeschenken - rekenmachine en pen

De aftrekbaarheid van relatiegeschenken onder de loep

Om te weten welke relatiegeschenken aftrekbaar zijn, moeten we kijken naar de aard van het geschenk. In principe bedraagt de fiscale aftrekbaarheid van relatiegeschenken 50%, maar dit geldt voor relatiegeschenken in de “traditionele” zin van het woord (zoals een horloge of een fles wijn).

Gaat het daarentegen eerder om promotiemateriaal, dan zijn de regels anders. Onder de noemer “promotiemateriaal” vallen artikelen die opvallend én blijvend de naam van uw onderneming dragen. In dit geval zijn de relatiegeschenken 100% aftrekbaar.

Deze relatiegeschenken kan u fiscaal inbrengen

Relatiegeschenken met een opvallend logo of een opvallende merknaam worden dus eerder gezien als reclameartikel - en zijn zo dus volledig fiscaal aftrekbaar. Reden te meer om uw zakenrelaties, klanten of personeel in de watten te leggen! Op EuroGifts vindt u namelijk tal van leuke gadgets en andere producten, die bijna allemaal volledig gepersonaliseerd kunnen worden. Wij zetten alvast enkele ideeën voor u op een rijtje:

Leuke relatiegeschenken die ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn:

Meer weten over de fiscale aftrekbaarheid van relatiegeschenken?

Bekijk zeker ook onze informatiepagina met meer info rond de aftrekbaarheid van relatiegeschenken. U leest hier ook de regels omtrent de btw-aftrek van relatiegeschenken. Uiteraard kan u ons voor specifieke vragen ook altijd rechtstreeks contacteren!

Chat met ons

Geniet nu van een GRATIS geschenk bij een gepersonaliseerde bestelling

Andere nieuwsberichten - relatiegeschenken

De mooiste geschenken om uw relaties warm te houden

Het nieuwe jaar is volop bezig en de feestdagen lijken al ver achter ons te liggen. Dit betekent echter niet dat u uw klantrelaties niet langer in de watten moet leggen. Integendeel: dit is de ideale periode om hen (letterlijk) warm te houden met attente relatiegeschenken.

Met deze geschenken laat u uw relaties niet in de kou staan!

Lees meer

Bedrukte ijskrabbers, het perfecte relatiegeschenk om het ijs te breken

Bent u op zoek naar het ideale relatiegeschenk om het ijs te breken? Een geschenk dat uw merk positief in de kijker zet, dat nuttig is, en dat ook nog eens op zijn plaats is op deze koude dagen? Geef dan een ijskrabber met uw logo cadeau !

Lees meer

Top 5 relatiegeschenken voor de koude wintermaanden

De wintermaanden bieden weer heel wat nieuwe opportuniteiten voor unieke relatiegeschenken. Ideaal om uw klantrelaties te verrassen met een relatiegeschenk voor Nieuwjaar of om mee te gaan met het winterseizoen. Met deze wintergadgets legt u uw professionele relaties extra in de watten.

Lees meer
Terug naar het overzicht