Wij blijven bereikbaar! Klik hier voor meer info omtrent onze getroffen maatregelen in verband met het Coronavirus.

You are here

Kleding bedrukken: 9 tips voor het beste resultaat

Pagina afdrukken

Kleding bedrukken: 9 tips voor het beste resultaat

t-shirt in rek

Wilt u kleding bedrukken voor uw medewerkers? Of om te dragen of om uit te delen tijdens een promotie-event? Volg dan onderstaande tips, zo bent u altijd zeker van een goed resultaat

 

Leesbaarheid

Als u kleding laat bedrukken, dan is dat natuurlijk met het doel om uw merk of organisatie in de schijnwerpers te zetten. Denk daarom goed na over het lettertype en de lettergrootte

Kies voor een duidelijk en makkelijk leesbaar lettertype en zorg ervoor dat de tekst ook vanop afstand gelezen kan worden. 

 

Passen de kleuren wel bij elkaar?

Denk van tevoren ook goed na over de kleurencombinaties. U wilt immers niet dat de kleuren van de opdruk en het textiel onaangenaam met elkaar vloeken. Kleuren die te dicht bij elkaar liggen zijn echter ook geen goede keus, want dan bestaat het gevaar dat uw opdruk wegvalt tegen de achtergrond. 

 

Kies een passende kwaliteit 

Bij het bedrukken van de kleding is de kwaliteit van het textiel ook heel belangrijk. De kwaliteit van textiel wordt aangegeven in gr/m². Hoe hoger het aantal gram per m², hoe beter de kwaliteit.  

Wanneer de kleding regelmatig gedragen zal worden, bijvoorbeeld door uw medewerkers, dan kiest u beter voor een hoge kwaliteit. Is de kleding bedoeld voor promotionele doeleinden en zal deze slechts eenmalig of beperkt gebruikt worden? Dan is textiel met een grammage van 150 g/m² waarschijnlijk goed genoeg. 

Is duurzaamheid belangrijk voor uw bedrijf? Bekijk dan ook zeker eens ons aanbod aan duurzame textiel om te bedrukken. 

 

Op welke plek wilt u de kleding bedrukken? 

Ook niet onbelangrijk: waar moet de bedrukking komen? Indien u uit bent op een zakelijke, professionele look dan is een bescheiden logo of tekst op de linkerborst van een shirt bijvoorbeeld een goed idee. 

Wilt u juist opvallen? Bijvoorbeeld tijdens een promotie-event? Dan kan u ervoor kiezen om een shirt of trui van een grote opdruk aan de voor- of achterkant te voorzien (of zelfs beide kanten). Of u kan een hoedje, muts of zonneklep bedrukken. 

 

Mix & Match zoveel u wil

Wist u dat u bij EuroGifts verschillende kleuren van een kledingstuk kan combineren in één bestelling? Zolang de kleur van de opdruk maar hetzelfde blijft, heeft u hierin alle vrijheid. U kan ook verschillende maten tegelijk bestellen. Wat u ook wilt, wij passen er een mouw aan! 

 

Is borduren iets voor u?

garen in alle kleuren

Sommige kledingstukken kunnen ook geborduurd worden. Dit creëert vaak een nog stijlvollere uitstraling. Borduren is bijvoorbeeld mogelijk bij polo’s, jassen en overhemden en blouses


Kies de juiste pasvorm

Veel van onze kleding is beschikbaar in een heren- en damesmodel. Natuurlijk kan u in één bestelling verschillende pasvormen combineren, zo bent u altijd zeker dat de kleding die u laat bedrukken voor uw medewerkers perfect past

Richt u zich op een jongere doelgroep? Sommige van onze kleding is zelfs verkrijgbaar in een kindermodel.


Klopt de resolutie?

Heeft u uw keuze gemaakt en bent u klaar om uw ontwerp naar de drukker te sturen? Controleer dan altijd of uw bestand de juiste resolutie heeft. Zo bent u zeker van een kwalitatieve opdruk

Bij EuroGifts bezorgen we u trouwens met plezier een gratis proefdruk. Zo wordt er altijd gegarandeerd dat de definitieve druk voldoet aan uw verwachtingen.


Textiel bedrukken? Wij geven u advies op maat!

Bij EuroGifts hebben we al veel ervaring met kleding bedrukken. Heeft u vragen of wilt u graag persoonlijk advies?   

Chat met ons

 
 

Andere nieuwsberichten - relatiegeschenken

Met deze voetbalgadgets haalt u als bedrijf het maximum uit het EK voetbal 2020

Midden juni is het zo ver. Dan zijn alle ogen gericht op de 12 Europese gaststeden voor het Europees Kampioenschap voetbal. En dan verkeert het hele land weer in een roes van eenheid en spanning. Want dat is wat een EK voetbal doet met een bevolking. De kans die dit event en bijhorende feeststemming bieden mag u als onderneming niet laten liggen.

Lees meer

Warme relaties met deze 4 bedrukte winteraccessoires

De winterkoude slaat de laatst tijd niet meer toe in december of januari, maar in februari en maart kunnen de temperaturen nog fors dalen. De beste manier om uw relaties een hart onder de riem te steken tijdens koude winterdagen? Geef ze stijlvolle, bedrukte winteraccessoires als relatiegeschenk.

Lees meer

Hou uw relaties warm met warme mutsen

Of u het nu leuk vindt of niet om dan buiten te vertoeven, als bedrijf, vereniging of club is dit het ideale moment om uit te pakken met een handig hebbedingetje als een bedrukte muts.

Lees meer
Terug naar het overzicht