EuroGifts logo
EuroGifts
Hoogweg 38 - 8940 Wervik -
+32 56 31 39 91
info@eurogifts.be
PERSONALISATIEMETHODES RELATIEGESCHENKEN
 
Datum: 19/10/2017
Tijd: 14:54:13

You are here

Service & support: Personalisatiemethodes relatiegeschenken

Pagina afdrukken

Meer dan 35 jaar ervaring in personaliseren van relatiegeschenken

EuroGifts zit al meer dan 35 jaar in het vak van gepersonaliseerde relatiegeschenken en promotieartikelen. Dat is niet alleen een garantie van onze kwaliteit, maar ook de reden dat we over een zeer uitgebreid aanbod relatiegeschenken en promotieartikelen beschikken.

EuroGifts verrast met unieke relatiegeschenken en promotieartikelen voor elk budget, gelegenheid of stijl en heeft de technologie in huis om elk artikel te personaliseren met uw logo of bedrijfsnaam. Zo kunt u exclusief uw merk in de kijker zetten.

Hoe personaliseert u uw relatiegeschenken?

Als u geen eigen logo of ontwerp meelevert bij een bestelling op onze website, kunt u altijd een gewenst lettertype en PMS kleuren (Pantone) opgeven voor het drukken van uw naam. Indien u geen bepaald lettertype of kleur opgeeft, helpen wij u graag.

U kunt kiezen uit een selectie populaire lettertypes. Deze kunt u aanduiden tijdens het online bestelproces of de naam vermelden bij uw bestelling per e-mail, telefonisch of per post.

De personalisatiemogelijkheden zijn afhankelijk van uw gekozen artikel. Hieronder zetten we de uitgebreide mogelijkheden voor personalisatie op een rijtje en geven bij elk extra uitleg. Welke de mogelijkheden zijn, staan duidelijk vermeld bij elk artikel.

Bedrukking - Lasergravure - Doming - Borduren - Diepdruk - Glas & aardewerk - Digitaal Printen

Bedrukking

1) Zeefdruk

bedrukte balpennen via zeefdruk

Zeefdruk (ook: serigrafie) is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textieldecoratie, affiches, kunstdrukken en textieldruk.

Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Op het zeefdrukraam wordt vervolgens een emulsie aangebracht die door middel van een film belicht wordt. De op de film aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen belicht en weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt (of soldeerpasta) op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

zeefdruk op kleding en textiel

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers.

De zeefdruktechniek komt waarschijnlijk uit Japan, waar de sjabloondruktechniek werd verfijnd door, in plaats van brede verbindingen van het sjabloonmateriaal te laten bestaan, haar of zijde te gebruiken. Hierdoor konden veel fijnere ontwerpen worden gedrukt zonder plekken die opgevuld moesten worden.

 

2) Tampondruk

bedrukte relatiegeschenken via tampondruk

Tampondruk is net als offsetdruk een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische tampon van siliconenrubber (aangezien siliconen inktafstotend zijn). Hierbij wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object.

Doordat siliconen elastisch zijn, kunnen deze zich aanpassen aan ieder te bedrukken object. Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat tampondruk de beste drukmethode is voor objecten met oneffenheden (rond/hol/bol enzovoort), maar ook vlakkere ondergronden kunnen worden voorzien van een perfecte druk.

3) Transferdruk

Transferdruk is vooral van toepassing in de textielsector. Deze heeft tot doel kleuren door middel van zeefdruk onrechtstreeks op een stof aan te brengen. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij sportkleding om reclameopdrukken aan te brengen.

Door middel van pigment transferinkt worden in spiegelbeeld in zeefdruk de nodige kleuren aangebracht op een vel papier. Deze vellen worden getransfereerd onder druk, gedurende een tijd van 45 seconden samen gebakken. Door de warmte komt de inkt los van het papier en zet zich vast op de stof. Deze zal na wassen niets van haar kleurechtheid verliezen.

Lasergravure

metalen sleutelhangers met gravure

Lasergraveren is het graveren en bewerken van materiaal met behulp van een laser. De laser is eigenlijk niets anders dan een geconcentreerde lichtbundel die krachtig genoeg is om het oppervlak van bijvoorbeeld hout of metaal te graveren.

De laser wordt door een computer aangestuurd en werkt uiterst nauwkeurig. Dit betekent dat zeer gedetailleerde gravures mogelijk zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

De restproducten zoals dampen en gruis, worden door middel van een speciale afzuiger afgevoerd en volledig gefilterd waardoor lasergraveren een milieuvriendelijk proces is.

Doming

bedrukte relatiegeschenken met doming

Doming geeft een luxe uitstraling aan uw promotieartikel. Deze procedure werkt via stickers die voorzien zijn van een harslaag van enkele millimeters die uw logo beschermd. Door die extra laag ontstaat er een soort 3D effect, waardoor uw logo een perfecte uitstraling geniet. Bovendien is het resultaat slijtvast, weer- en UV-bestendig !

De doming-techniek is nu slechts aangegeven op enkele artikelen, maar toepasbaar op een uitgebreid gamma relatiegeschenken en promotieartikelen. Vraag vrijblijvend om meer info!

Borduren

bedrukte relatiegeschenken met borduring

Voor extra uitstraling kunnen we uw publiciteit via borduring aanbrengen op een aantal textielartikelen en dit tegen zeer scherpe prijzen. Extra voordelen van borduren zijn: uw logo krimpt niet, de kleuren blijven behouden, uw kledij kan perfect gestreken worden en bovendien zorgt het voor een exclusieve en professionele uitstraling!

Geborduurde baseball pettenBekijk hier de meest gebruikte lettertypes die u bij borduren gegarandeerd een perfect resultaat opleveren. Het volstaat om de naam bij uw bestelling te vermelden of aan te duiden bij uw online bestelling.

 

Diepdruk / Blinddruk 

Bedrukte relatiegeschenken met diepdruk

Blind- of diepdruk is het aanbrengen van een reliëf in het artikel, bv. een logo of tekst, zonder inkt te gebruiken. Dit proces is vooral geschikt voor (kunst)lederen artikelen.

Door op de drukplaat een reliëf aan te brengen en deze daarna op het artikel te drukken ontstaat een reliëf. Door de schaduw is het logo / de tekst perfect zichtbaar. Bovendien is het mogelijk om een goud- of zilverkleurige folie aan te brengen in de diepdruk.

 

Opdruk op aardewerk en glas

bedrukte mokken als relatiegeschenk

Glazen en mokken bedrukken vraagt dan weer een andere druktechniek en bakwijze (om te drogen en het logo krasvast in te bakken).

Voor alle aardewerk en glas zijn de prijzen gebaseerd op volgende opdrukkleuren: zwart, lichtblauw (285C), donkerblauw (2748C) geel (116C), oranje (151C) rood (1795C), lichtgroen (363C) en donkergroen (349C). Prijs speciale PMS-kleur op aanvraag. Op wit aardewerk kunnen de PMS-kleuren alleen benaderd worden.

  

Digitaal Printen

Digitaal relatiegeschenken printen is een nieuwe techniek waardoor u eenvoudig logo’s, foto’s of andere boodschappen onmiddellijk in full colour op een artikel kan printen. Hierbij worden de kleuren van uw beeldmateriaal omgezet naar CMYK kleurenwaarden, zo zorgen we voor een hoge resolutie van het drukwerk. Uw kleurrijke promotie van uw logo of merk komt zo maximaal tot zijn recht. Meer informatie over relatiegeschenken digitaal bedrukken.

Bron: redactie www.eurogifts.com