You are here

Service & support: Hoe personaliseren we uw gloednieuwe relatiegeschenken of promotieartikelen?

Pagina afdrukken

Onze druktechnieken 

Eurogifts zit al meer dan 40 jaar in het vak. Dat is niet enkel een kwaliteitsgarantie, maar het is ook de reden waarom we over een zeer uitgebreid aanbod gepersonaliseerde relatiegeschenken en promotieartikelen beschikken.

Eurogifts verrast met unieke relatiegeschenken en promotieartikelen voor elk budget, gelegenheid of stijl en heeft de technologie in huis om elk artikel met uw logo of bedrijfsnaam te personaliseren. Zo zet u exclusief uw merk in de kijker.

 

Hoe personaliseert u uw relatiegeschenken?

Als u geen eigen logo of ontwerp meelevert bij een bestelling op onze website, kunt u altijd een gewenst lettertype en PMS-kleuren (Pantone) opgeven voor het drukken van uw naam. Geen inspiratie? Dan helpen wij u graag.

U kunt kiezen uit een selectie populaire lettertypes. Deze kunt u aanduiden tijdens het online bestelproces of de naam vermelden bij uw bestelling per e-mail, telefonisch of per post.

De personalisatiemogelijkheden zijn afhankelijk van uw gekozen artikel. Hieronder zetten we de uitgebreide druktechnieken voor personalisatie op een rijtje en geven bij elk extra uitleg.

 

ZeefdrukTampondrukTransferdruk - Lasergravure - Doming - Borduren - Blind- / Foliedruk - Digitaal PrintenFlexodrukSticker - Sublimatie

 

Zeefdruk

Wat is het?

Zeefdruk of serigrafie is een slijtvaste druktechniek waarbij uw logo extra hecht aan uw relatiegeschenk. Deze techniek garandeert haarscherpe bedrukking, zelfs in meerdere kleuren en op donkere beelddragers. (Let op: PMS-kleuren kunnen enkel benaderd worden) 

Ideaal voor: een aantal populaire (Stilolinea-)pennen en aanstekers, t-shirts, jassen, sweaters, rugzakken, shoppingtassen, paraplu’s,…

Hoe werkt het?

 1. We spannen een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal over een raamwerk. Op het zeefdrukraam brengen we vervolgens een emulsie aan die we door middel van een film belichten.
 2. De op de film aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen belicht en weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar we de inkt doorheen drukken.
 3. We brengen de inkt (of soldeerpasta) op het raam aan en smeren deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt.
 4. Voor aardewerk (zoals mokken) en glas gebruiken we een techniek die het product nog kras- en vaatwasbestendiger maken.

  Deze techniek kunnen we herhalen met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

De zeefdruktechniek komt waarschijnlijk uit Japan, waar men de sjabloondruktechniek verfijnde door, in plaats van brede verbindingen van het sjabloonmateriaal te laten bestaan, haar of zijde te gebruiken. Hierdoor kon men veel fijnere ontwerpen drukken en lege plekken vermijden.

 

 

Tampondruk

Wat is het?

Tampondruk is een goedkope maar kwalitatief hoogwaardige, indirecte vorm van drukken. Deze techniek gebruiken we vooral voor kleinere oppervlaktes en oneffen artikelen.

Ideaal voor: rekenmachines, klokjes, flesopeners, meerdere soorten pennen, drinkflessen, notitieboekjes,… Alle kleine, ronde of bolle oppervlaktes in een of twee kleuren.

Hoe werkt het?

 1. We maken verdiepingen in een vlakke plaat (cliché).
 2. Deze verdiepingen vullen we met inkt, waardoor een gladde en elastische tampon van siliconenrubber (aangezien siliconen inktafstotend zijn) deze inkt opneemt. Hierbij brengt de tampon de inkt over op het te bedrukken object.
 3. Doordat siliconen elastisch zijn, kunnen deze zich aanpassen aan ieder te bedrukken object. Hierdoor kunnen we ook oneffen oppervlakken bedrukken.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat tampondruk de beste drukmethode is voor objecten met oneffenheden (rond/hol/bol enzovoort), maar ook vlakkere ondergronden.

 

 

Transferdruk

Wat is het?

Transferdruk is uitermate geschikt voor gedetailleerde opdrukken in meerdere kleuren en daarom ook goedkoper bij bedrukking vanaf 3 kleuren.

Ideaal voor: Textiel, zoals jassen, bodywarmers, paraplu’s, petten. Veelgebruikt voor reclame op sportkleding

 

Hoe werkt het?

 1. Met pigmenttransferinkt brengen we de nodige kleuren in spiegelbeeld in zeefdruk aan op een vel papier.
 2. Deze vellen transfereren we onder druk en bakken we samen gedurende 45 seconden.
 3. Door de warmte komt de inkt los van het papier en zet zich vast op de stof. Deze zal na het wassen niets van haar kleurechtheid verliezen.

 

 

Lasergravure

Wat is het?

Lasergraveren is een populaire techniek om een logo of individuele namen op aluminium, metalen of houten relatiegeschenken te zetten. De grote voordelen van lasergraveren zijn de krasvastheid en precisie. Omdat de laser het bovenste laagje van de onderlaag haalt, bestaat lasergravure niet in kleur.

Ideaal voor: Graveren van logo of naam op aluminium, metaal of hout.

 

Hoe werkt het?

 1. Aangestuurd door een computer, haalt de laser – een krachtige, geconcentreerde lichtbundel - het bovenste laagje van de ondergrond.
 2. Omdat de computer zo nauwkeurig is, resulteert dit in heel gedetailleerde gravures van uitzonderlijke kwaliteit.
 3. Een speciale afzuiger voert de restproducten zoals dampen en gruis af en filtert uitstekend. Daarom is lasergraveren een milieuvriendelijk proces.

 

Doming 

Wat is het?

Doming is een fullcolour-druktechniek die uw promotieartikel een luxe-uitstraling geeft. 

Ideaal voor: reclame bij enkele sleutelhangers en bij sport- en reistassen met labels. Benieuwd of doming ook kan voor andere artikelen? Vraag het ons!

Hoe werkt het?

 1. De stickers zijn voorzien zijn van een harslaag van enkele millimeters die uw logo beschermt.
 2. Door die extra laag ontstaat er een soort 3D-effect, waardoor uw logo een perfecte uitstraling geniet. Bovendien is het resultaat slijtvast, weer- en Uv-bestendig.

 

Borduren

Wat is het?

We borduren uw tekst of logo in meerdere kleuren tegelijkertijd op het artikel voor een exclusieve en professionele uitstraling. Uw logo krimpt niet, de kleuren blijven behouden en uw kleding strijken kan geen kwaad.

Ideaal voor: katoenen petten, polo’s, jassen, bodywarmers en badtextiel.

Hoe werkt het?

 1. De borduurder maakt een digitale borduurkaart voor de machine. Dat doet hij of zij op basis van uw ontwerp. Met deze borduurkaart weet de machine perfect wat er moet gebeuren.
 2. De machine gebruikt naald en draad om met steken uw ontwerp op het textiel te borduren.

Bekijk de meest gebruikte lettertypes die u bij borduren gegarandeerd een perfect resultaat opleveren. Het volstaat om de naam bij uw bestelling te vermelden of aan te duiden bij uw online bestelling.

 

 

 

Blind- / Foliedruk

Wat is het?

Bij blinddruk en foliedruk drukken we zonder inkt te gebruiken een reliëf in het artikel. Indien gewenst brengen we gratis een extra goud- of zilverkleurige folie aan voor een opvallendere uitstraling.

Ideaal voor: Dit proces is vooral geschikt voor (kunst)lederen artikelen.

Hoe werkt het?

 1. We brengen een reliëf aan op de drukplaat
 2. We drukken deze daarna op het artikel.
 3. Zo ontstaat het reliëf ook op het artikel.
 4. Door de schaduw is het logo / de tekst perfect zichtbaar. Bovendien kunnen we een goud- of zilverkleurige folie aanbrengen in de diepdruk.

 

  

Digitaal Printen

Wat is het?

Bij deze techniek printen we uw logo’s, foto’s of andere boodschappen onmiddellijk in fullcolour op uw relatiegeschenken. Dit is al interessant vanaf lage aantallen.

Ideaal voor: Fullcolour-logo’s 

Hoe werkt het?

 1. We zetten de kleuren van uw beeldmateriaal om naar CMYK-kleurenwaarden, wat zorgt voor een hoge resolutie van het drukwerk.
 2. Nu gaan we digitaal drukken. De kleurrijke promotie van uw logo of merk komt zo maximaal tot zijn recht.

Lees meer over relatiegeschenken digitaal bedrukken.

 

 

Flexodruk

Wat is het?

Een techniek waarbij we uw logo uit flexomateriaal snijden. Hierbij zijn enkel standaardkleuren mogelijk.

Ideaal voor: het personaliseren van individuele namen en nummers op textiel

Hoe werkt het?

 1. We snijden uw logo uit flexomateriaal.
 2. We brengen het uitgesneden stuk met een hittepers aan op textiel.

 

Sticker

Wat is het?

Deze techniek gebruiken we bij moeilijk te bedrukken artikelen zoals een kniekussentje, kerstballen of geschenkdoos.

Ideaal voor: Moeilijk te bedrukken artikelen 

Hoe werkt het?

 1. We drukken veel stickers in één beweging op gouden, zilverkleurige of transparante stickervellen.
 2. Deze stickers brengen we dan aan op uw relatiegeschenken of verpakkingen. 

 

Sublimatie

Wat is het?

Sublimatie is een druktechniek om gedetailleerde foto’s en veelkleurige logo’s in één keer op het polyester artikel te drukken. Zo blijft uw bedrukking wasbestendig en heeft het een luxueuze uitstraling. 

Ideaal voor: Polyester artikelen

Hoe werkt het?

 1. We maken een digitaal geprinte opdruk op het artikel.
 2. Met een hittepers vergassen we deze opdruk in het polyester materiaal.
 3. Zo dringt de inkt tot diep in de vezels en blijft uw bedrukking extra wasbestendig.

 

 

Meer weten over onze personalisatietechnieken?

Contacteer ons

feedback