Met de fiets naar school of de werkvloer? De voordelen in een notendop

Met de fiets naar school of de werkvloer? De voordelen in een notendop

Dat bewegen gezond is, weet iedereen. Maar als drukbezette werknemer of schoolganger blijft er vaak onvoldoende tijd vrij om te sporten tijdens de week. De ideale oplossing? Die groep aansporen om zich met de fiets naar respectievelijk de de werkvloer of school te verplaatsen. Da’s niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het algemeen welzijn. Kunnen uw medewerkers of leerlingen nog een duwtje in de rug gebruiken? Misschien overtuigt een gepersonaliseerd fietsaccessoire hen wel. Hieronder sommen we in ieder geval een paar boeiende fietsinzichten voor u op!

Fietsen dat betekent:

Een goed begin van de dag

Met de fiets naar school of het werk gaan, is een ideaal begin van de dag. Tijdens de werkuren zitten we heel vaak binnen en krijgen we weinig daglicht te zien. Start u de dag met een fietstocht, dan hebt u al meteen een flinke portie frisse lucht én licht binnen. Dat betekent niet alleen heerlijk wakker worden, maar ook geen file- of pendelstress. Daarnaast is de fiets ook nog eens een volledig coronaproof vervoersmiddel. Mooi meegenomen! 

Minder stress

Tijdens het bewegen komen er twee stoffen vrij in ons lichaam: BDNF en endorfine. Deze stofjes stimuleren de werking van de hippocampus, het gebied in onze hersenen dat de aanmaak van het stresshormoon cortisol reguleert. Wie dagelijks fietst, helpt de natuurlijke huishouding van de hippocampus mee in balans te houden. Zo blijft u het stressgevoel makkelijker de baas. Een gigantisch voordeel voor iedereen die dagelijks zijn werk- en denkcapaciteiten optimaal moet benutten!

Stuur uw leerlingen of werknemers veilig de baan op met een gepersonaliseerd fluohesje van Eurogifts! 

Een betere nachtrust

Een goede nachtrust is cruciaal om optimale fysieke en mentale prestaties te leveren. Helaas is het voor velen niet vanzelfsprekend om de slaap te vatten. Gelukkig komt ook hier het voordeel van naar school of het werk fietsen weer in beeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die een half uurtje per dag bewegen, ‘s avonds sneller in slaap vallen. Dat zorgt voor een uitgerust gevoel én  vermindert de aanmaak van het stresshormoon. 

Goedkoper en milieubewuster leven

Door elke dag te fietsen, draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. Want minder uitstoot, dat betekent een betere levenskwaliteit voor uzelf en anderen. Daarnaast kost een fiets en het onderhoud ervan ook een stuk minder dan een auto. Zo houdt u de planeet én uw portefeuille tevreden. 

veilig-met-de-fiets

Een fiscaal voordeel als werkgever

Als bedrijf kunt u ervoor kiezen om een bedrijfsfiets ter beschikking te stellen van uw werknemers. Dat mag een gewone fiets zijn, maar ook een elektrische variant of speed pedelec. Het grote voordeel is dat u - in tegenstelling tot een bedrijfswagen - hier geen belastingen op hoeft te betalen. Verder kan u personen die de fiets gebruiken om naar de werkvloer te komen, belonen met een fietsvergoeding. Een klein bedrag dat betaald wordt per afgelegde kilometer met de fiets. Op die manier moedigt u personeel aan om frequenter de fiets te nemen. Ook hiervoor betaalt u geen extra belastingen. Fiscaal voordelig dus!

Droomt u met uw school of bedrijf ook van een gezonde, stressvrije werkomgeving? Dan is het aanmoedigen van fietsgebruik alvast een goed vertrekpunt. Denk daarbij vooral eens aan het comfort en de veiligheid van uw werknemers of leerlingen. Een gepersonaliseerd fluohesje, een opvallende fietsbel, of bedrukt fietslicht zorgen ervoor dat zich veilig kunnen verplaatsen en tegelijkertijd zet u uw branding er extra mee in de verf. Of wat dacht u van een bedrukt zadelhoesje of drinkfles? Bij Eurogifts vindt u het allemaal.

Ontdek onze fietsaccessoires!

Interesse in andere artikelen of vragen in verband met uw bestelling? Contacteer ons gerust via de chat!